4 Soorten plastic verpakkingen voor webshops

Welke plastic verpakkingen heeft een webshop nodig?

Wat zijn de 4 verschillende soorten plastic verpakking die je nodig hebt voor je webshop? Waar je jouw hoofd ook wendt of keert, je ziet overal voorwerpen in plastic verpakt, en elk voorwerp gebruikt weer een ander soort. Het is duidelijk dat plastic een zeer gangbaar verpakkingsmateriaal is. Van online winkels tot supermarkten, plastic verpakkingen beheersen de industrie.

Plastic verpakkingen

Tegenwoordig zijn plastic verpakkingen licht, duurzaam en nog kostenefficiënt ook. Er is een hand vol redenen waarom plastic verpakkingen zo voordelig zijn. Voordat we de voordelen doornemen, zijn er een paar andere dingen waarvan jij je bewust moet zijn.

In de loop der tijd heeft plastic enorme innovatieve veranderingen doorgemaakt. Plastic verpakkingsmaterialen hebben het gewicht met maar liefst 64% verminderd. En gewicht is een belangrijk onderdeel voor een probleemloze verzending en kostenbesparing.

Er zijn zoveel verschillende soorten plastic verpakkingen die we dagelijks tegenkomen. Laten we, voordat we overgaan tot de voordelen ervan, eens kijken naar de verschillende soorten plastic verpakkingen.

4 soorten verpakkingen plastic

We bespreken de 4 verschillende soorten verpakkingen plastic die door online winkels worden gebruikt.

1. Plastic zak met plakstrip

verzend zakken

Ooit bankdocumenten of andere belangrijke brieven ontvangen? Plastic zak met plakstrip wordt al lang gebruikt in de vorm van de koerierszak. De plastic verzendzak is het meest gebruikte verpakkingsmateriaal voor online winkels, koeriers, bankwezen, onderwijs en andere industrieën.

De plastic verzendzakken zijn gemaakt van polyethyleen met een lage dichtheid, waardoor ze veel gunstige eigenschappen hebben, zoals bestand tegen hoge temperaturen, vochtbestendigheid en flexibiliteit.

Plastic zak met plakstrip is ook fraudebestendig, want nadat je de kleefstrip van de bovenkant sluit, kan je de zak niet openen zonder deze te beschadigen. De verzendzakken voor kleding en andere producten kan je in verschillende maten en tegen gunstige prijzen kopen bij Easypack Verpakkingen.

2. Bubbeltjesplastic als verpakkingsoplossing

Bescherming verpakkingsmateriaal

Een andere veel voorkomende plastic verpakking is bubbeltjesplastic. Uitpuilende met lucht gevulde halve bollen worden om het product gewikkeld om breekbare voorwerpen te beschermen. Bubbeltjesplastic wordt op een handige rol geleverd en biedt extra bescherming tijdens het transport.

Noppenfolie is flexibel en ziet er transparant uit. Met de juiste hoeveelheid luchtkussenfolie worden producten tegen beschadiging beschermd. Denk hierbij aan het verpakken van breekbare voorwerpen, servies, glazen medicijnflesjes, cosmetica en dure artikelen.

Wanneer een product in meerdere lagen noppenfolie is gewikkeld en gecombineerd wordt met een duurzame kartonnen verzenddoos (eventueel opgevuld met opvulmateriaal), kan het goederen zeer goed beschermen tijdens het soms ruige transport.

3. Gripzakjes: zakken met druksluiting

Het derde soort van de veel gebruikte plastic verpakkingen zijn gripzakjes. Dit zijn grote of kleine plastic zakjes met aan de bovenkant een druksluiting. Ze worden ook wel ziplock zakjes of wied zakjes genoemd. Eén van de belangrijkste voordelen van een gripzak is de mate van bescherming die deze aan de inhoud biedt. Gripzakken hebben een duurzame robuuste verzegeling, die luchtdicht kunnen zijn. Hierdoor blijft je sandwich bijvoorbeeld langer vers.

Plastic verpakkingen gripzakjes

Naast etenswaren, worden de gripszakjes voor veel meer doeleinden gebruikt. Zoals het bewaren van medicijnen, losse onderdelen, schroeven en meer. Maar ook worden de kleine zakjes gebruik om vloeistoffen veilig in het vliegtuig mee te nemen.

Ziplock zakjes hebben veel meer toepassingen dan alleen het bewaren van je boterham of losse spijkers. Ze zijn duurzaam, verzegeld en gemaakt om lang mee te gaan, zodat ze hergebruikt kunnen worden. Bij Easypack kan je de gripzakjes in diverse maten en diktes kopen (50 of 90 My). De zakjes zijn gemaakt van recyclebaar en doorzichtig LDPE-folie.

4. Wikkelfolie voor bundelen van losse pakketten

wikkelfolie

Wikkelfolie wordt gebruikt voor probleemloze opslag en verzending en geniet de voorkeur in veel industrieën. De voordelen van het gebruik van wikkelfolie is legio. Met palletfolie kan je heel handig grote bestellingen bundelen, inwikkelen of sealen. Je verbindt op deze manier meerder losse pakketten aan elkaar.

Bovendien zorgt wikkelfolie ervoor dat goederen op een pallet stabiel zijn. Ook zijn de goederen die ingewikkeld zijn met palletfolie beter beschermd tegen vuil, vocht en schade. Verkrijgbaar in transparant of zwart folie bij groothandel verpakkingsmateriaal Easypack Verpakkingen.

Voordelen plastic verpakking

Nu we weten wat de vier belangrijkste soorten plastic verpakking zijn, gaan we over op de voordelen ervan. Hieronder volgt een lijst van de voordelen van plastic verpakking.

1. Kan extreme temperaturen aan

Plastic verpakking heeft een hoog smeltpunt en is bestand tegen vocht en chemicaliën. Dit is één van de belangrijkste voordelen van een plastic verpakking. Van in de magnetron verpakt voedsel zoals lasagne tot diepvriesproducten, één ding hebben plastic verpakkingen gemeen. Plastic is bestand tegen extreme temperaturen en wordt dus beschouwd als een groot voordeel voor verpakkingen.

2. Zeer duurzaam

Plastic verpakking is zeer duurzaam, daar bestaat geen twijfel over. Of het nu gaat om het vervoeren of dragen van zware voorwerpen, plastic verpakkingen maken altijd indruk. Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat plastic verpakkingen de sleutel zijn tot probleemloze verzending en dat allemaal omdat ze zeer duurzaam zijn.

3. Plastic verpakking is flexibel

Bij het verpakken met karton ben je beperkt vanwege de vorm, maar bij een plastic verpakking is dat niet het geval. Plastic kan zonder enige moeite in elke vorm worden gegoten. Plastic verpakkingen worden daarom beschouwd als een ideale oplossing voor allerlei verpakkingsbehoeften.

4. Licht van gewicht

Het is geen nieuws dat het verzendgewicht een belangrijke factor is. Als je andere materialen gebruikt, voegen deze door hun eigen gewicht meer gewicht toe aan het product. Dit niet het geval met plastic verpakkingen. Plastic is lichtgewicht, en wordt zo een voordeel voor prijsverlaging en probleemloze verzending.

Biologische afbreekbare opties

Wij Easypack Verpakkingen streven ernaar om innovatieve producten te leveren en tegelijkertijd milieuvriendelijke procedures te garanderen. Met als doel iets terug te geven aan de aarde. De meeste plastic verpakkingen zijn dan ook gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic.

Waarom en wanneer verzendzakken gebruiken plastic verpakkingen

Mocht je nog vragen hebben over de verschillende soorten plastic verpakkingen? Of weet je niet welk verpakkingsmateriaal je voor je webshop moet kiezen? Neem dan gerust contact met ons op. We voorzien je als groothandel verpakkingsmateriaal graag van de juiste informatie.

Easypack Verpakkingen is een toonaangevende aanbieder van verpakkingsoplossingen, en we streven ernaar je een probleemloze verzendervaring te bieden door de juiste soort verpakking aan te bieden. Ontdek onze webshop verpakkingsmaterialen online. Wil je meer weten over hoe we je kunnen helpen? Contacteer ons om een oplossing te vinden voor al je verpakkingsbehoeften. Van goedkope verzenddozen tot plastic verzendzakken voor kleding en van wikkelfolie tot gripzakjes.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, etiketten of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Zoals ons blog over Welke vacuümzakken voedsel zijn het beste.

4 Soorten plastic verpakkingen voor webshops