5 Redenen om wikkelfolie te gebruiken

5 Redenen waarom je wikkelfolie in je webshop moet gebruiken

Wikkelfolie is een verbazingwekkend populair hulpmiddel in zoveel bedrijfstakken. Wikkelfolie wordt ook wel rekfolie of stretchfolie genoemd. Easypack deelt vijf verschillende manieren waarop rek folie in webshops en andere bedrijven wordt gebruikt. En waarom het een must-have is. Als je de goederen op de meest veilige manier wilt beschermen, is wikkel folie namelijk het antwoord.

wikkelfolie

#1 Seal folie beschermt producten en goederen

Heb je ooit iets verzonden, maar hebben de weersomstandigheden de verzenddoos waarin het zat beschadigd? Of misschien sla je jouw goederen op in een magazijn of opslagplaats waar geen klimaatregeling is? Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop seal folie jou en je webshop kan helpen.

Het drooghouden van je goederen, vrij van ongedierte, vuil, stof en andere destructieve mogelijkheden is om zoveel redenen belangrijk. Je doel is om een product in de beste staat te leveren of te gebruiken. Zodat klanten krijgen waar ze om vragen en je voorraden op elk moment klaar zijn voor gebruik. Dit bespaart je tijd, geld en je reputatie bij klanten.

#2 Niet reguliere artikelen inpakken met rekfolie

Artikelen met een niet standaard vorm kunnen een probleem zijn om in dozen of wat voor verpakking dan ook te passen. Deze niet reguliere artikelen hebben toch bescherming nodig en rekfolie is daarvoor de perfecte manier. Omdat het zich aanpast aan de vorm van de goederen die je inpakt.

Je hoeft je daarom geen zorgen meer te maken over het vinden van een geschikte verzenddoos waarin het driehoekige product past. Iedere vierkante centimeter wordt door het wikkelfolie perfect bedekt en beschermt. Je zult merken dat rekfolie in dit soort situaties je beste vriend is.

#3 Benut de ruimte optimaal met stretchfolie

Stretchfolie helpt om afval en ruimte in je bedrijf, fabriek of opslagplaats te beperken. Als je terugdenkt aan die beroemde zakken waar je met een vacuümzuiger de lucht uit zoog, zorgden ze ervoor dat een volumineus dekbed nog maar een kwart van de ruimte in beslag nam. Dit geldt ook voor het gebruik van stretchfolie.

Bij sommige producten kan de wikkelfolie de ruimte die een artikel inneemt daadwerkelijk verkleinen door de lucht eruit te persen. Bij hardere, minder buigzame goederen neemt het de ruimte weg die een doos kan innemen. Met stretchfolie kun je een artikel inpakken en beschermen, terwijl het niet meer ruimte inneemt dan nodig is.

#4 Seal rollen besparen tijd voor een hogere productiviteit

Seal rollen plaats je op een wikkelfolie machine, waardoor het inwikkelen van pallets automatische en dus sneller gaat. Elke keer maakt het een perfecte wikkel mogelijk. Een ander woord voor de seal rollen is machinefolie. De wikkelfolie houder voor de seal rollen wordt ook wel een pallet wikkelaar genoemd. Deze automatische wikkelaar zorgt ervoor dat de perfecte hoeveelheid folie wordt gebruikt. Ze worden voornamelijk gebruikt bij grote bedrijven welke dagelijks veel pallets verzenden.

Handwikkelfolie wordt vaak gebruikt in combinatie met een handwikkelfolie dispenser. Deze methode wordt vaak gebruikt als je maar een tiental pallets per dag hoeft te verzenden. Handwikkelfolie is ook erg geschikt om verpakkingen zoals dozen aan elkaar te wikkelen.

Het belooft een perfecte wikkel zonder tijd- en energieverspilling. Hierdoor kunnen jij en je team werken aan zaken die er echt toe doen en waarvoor menselijk vernuft nodig is. We weten dat je productiviteit op lange termijn zeker toeneemt door deze ene simpele verandering in je verpakkingsproces.

#5 Wikkelfolie is kostenbesparend

Plastic verpakkingen

Als je bij de eerste vier redenen, waarom je wikkelfolie in je webshop moet toepassen, nog niet overtuigd bent, dan zal de vijfde reden je zeker interesseren. Wikkelfolie is namelijk kostenbesparend. Als je minder verpakkingsmaterialen gebruikt, ruimte bespaart en een grotere productiviteit mogelijk maakt, weet je wat er dan gebeurt? Ja, dat klopt helemaal, je bespaart je bedrijf geld.

Wat is een betere reden om rekwikkelfolie te gebruiken in je branche dan dat je geld bespaart? Het is beslist een win-win situatie, die niet kan worden ontkend. Wanneer je probeert productiedoelen te halen en je team kan dit niet volhouden, dan is dit verreweg een van de beste manieren om het tempo op te voeren. Zodat je niet alleen geld bespaart, maar ook meer geld verdient.

Easypack Verpakkingen kan jouw online winkel voorzien van rekwikkelfolie en een wikkelfolie dispenser. Geïnteresseerd in het creëren van een productievere werkomgeving? Easypack helpt, bekijk in onze online winkel de wikkelfolie producten. Van bundelfolie tot handwikkelfolie dispenser.

Waar wikkelfolie kopen?

Ben je overtuigd van de voordelen van wikkelfolie? Wikkelfolie kopen doe je voordelig en online bij Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. In onze webshop kan je kiezen voor handwikkelfolie en bundelfolie in transparante of zwarte kleur. Zwarte wikkelfolie wordt gebruikt voor een verhoogde privacy.

winkelfolie

Met bundelfolie zijn je goederen en producten beschermd tegen alle weersomstandigheden, vuil, schade en vocht. Bovendien zorgt palletfolie ervoor dat een pallet beter is gestabiliseerd, doordat de goederen stevig tegen elkaar aan zitten.

Meer weten over wikkelfolie kopen? Neem gerust contact met Easypack Verpakkingen op. Je kan bij ons ook terecht voor andere verpakkingsmaterialen, zoals brievenbus doosjes, verzendzakken, postdozen, Amerikaanse vouwdozen en meer. Bij Easypack Verpakking kan je alle soorten verzenddozen bestellen in de online winkel. Van goedkope verzenddozen tot grote verzenddozen.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzendmaterialen? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Zoals waarom groot inkopen verpakkingsmateriaal webshops een verstandige keuze is.

Met bundelfolie zijn je goederen en producten beschermd tegen alle weersomstandigheden, vuil, schade en vocht. Bovendien zorgt palletfolie ervoor dat een pallet beter is gestabiliseerd, doordat de goederen stevig tegen elkaar aan zitten.

5 Redenen om wikkelfolie te gebruiken