7 voordelen van postdozen

Wat zijn de voordelen van postdozen?

Postdozen bieden webshops heel veel voordelen. Postdozen zijn tegenwoordig overal in de e-commerce te vinden. Als je erover denkt om deze verzenddozen te gebruiken voor je webshop, heb je alle beschikbare informatie nodig om een weloverwogen beslissing te nemen. Er zijn zeven voordelen aan het gebruik van postdozen voor je bedrijf – dus laten we beginnen.

postdozen

Wat is een postdoos?

Een postdoos is een doos gemaakt van golfkarton en is verkrijgbaar in diverse maten. Een postdoos beschermt de inhoud tijdens het verzendproces. Deze dozen vereisen geen externe verpakkingselementen die de kosten verhogen en het gemak verminderen. De postdoos is voorzien van een handige insteekklep, waardoor deze eenvoudig afsluit. Gebruik acryl tape om de doos vervolgens veilig af te sluiten, zodat deze niet openspringt tijdens het transport.

Je hebt postdozen postnl die gemaakt zijn van bruin karton, maar je kan ook kiezen voor aangepaste postdozen. Een postdoos kan je volledig aanpassen naar de esthetiek van een merk door tekst, logo’s en andere afbeeldingen rechtstreeks op de doos te laten drukken. Daardoor zijn aangepaste postdozen ideaal voor e-commerce merken, omdat het gelijk een marketingtool is.

Naast het bedrukken van de verzenddozen, kan je ook kiezen voor postdozen postnl welke je beplakt met een zelfgemaakt etiket. Ook hierbij kan je jouw marketing kwijt. Het voordeel van deze optie is dat standaard postdozen bestellen goedkoper is dan bedrukte, plus je kan de marketingtekst gedurende het jaar aanpassen. We gaan verder in op de voordelen van het gebruik van een postdoos voor webshops of kantoren.

Voordelen van postnl postdozen voor webshops

Het blijkt dat er heel veel voordelen zitten aan het gebruik van postnl postdozen voor je bedrijf. Onze postdozen worden ook wel postnl postdozen genoemd, waarmee bedoeld wordt de bruine kartonnen verzenddozen. Dus niet de bedrukte op eigen wens gemaakt postdozen. We lichten de 7 voordelen toe van postdozen postnl.

#1 Lichtgewicht verzenddozen

Deze kartonnen verzenddozen zijn licht van gewicht. Dat betekent dat je ze eenvoudig opbergt en ook gemakkelijk kan verzenden, omdat ze niet veel ruimte of gewicht innemen. Dit betekent ook dat ze voor klanten gemakkelijk te dragen zijn – wat bijdraagt aan een geweldige ervaring bij het uitpakken.

#2 Veilige verpakking

Een kartonnen verzenddoos is veilig en stevig dankzij kleppen die de inhoud binnen kunnen houden zonder dat die eruit kan vallen. Een postdoos is ook veilig dankzij het stevige en duurzame golfkarton dat hiervoor wordt gebruikt. Golfkarton staat bekend om zijn plet- en perforatiebestendigheid.

#3 Kostenefficiënt

Het gebruik van postdozen is kostenefficiënt, omdat de grondstoffen die gebruikt worden om ze te maken betaalbaar zijn. Ze zijn ook een veelgevraagd product, wat betekent dat verpakkingsleveranciers ze tegen concurrerende prijzen aanbieden. Easypack Verpakkingen biedt de laagste prijs aan voor postdozen bestellen. Je bent verzekerd van een goede prijs-kwaliteit verhouding voor alle verzendmaterialen die je nodig hebt voor je webshop.

#4 Veelzijdige postdozen

De postdozen zijn veelzijdig omdat ze in een groot aantal verschillende maten en vormen verkrijgbaar zijn, zodat ze bij alle producten passen. Ze zijn er ook in veel verschillende papiersoorten, van wit tot bruin kraftpapier, welke we de postnl verzenddozen noemen. De afmetingen zijn ook divers. Van maat XS (24,4 x 14,5 x 4,3 cm) tot en met XL (46 x 33,3 x 17,4 cm). En alles wat daartussen in zit. Voor ieder product heeft Easypack een geschikte postdoos, dat is pas makkelijk.

#5 Milieuvriendelijk verzendmateriaal

Een postdoos is ook milieuvriendelijk, omdat de dozen grotendeels gemaakt zijn van gerecyclede materialen en na gebruik zelf gerecycled kunnen worden. Dit betekent dat kartonnen dozen de verpakkingsoplossing is voor groene merken. Consumenten geven steeds meer om milieuvriendelijke verpakkingen en zijn eerder bereid te kopen bij merken die laten zien dat ze ook om het milieu geven.

#6 Marketinginstrument

Kies je voor een aangepaste pakketdoos, dan kan je deze ook 100% inzetten als marketinginstrument. Hoe? Door ze effectief te branden met je logo, kleuren en lettertypes. Als mensen ze bij hun buren in de voortuin of in de armen van hun PostNL-chauffeur zien staan, zullen ze je merk automatisch opmerken en waarschijnlijk ook onthouden.

#7 Unboxing ervaring

De mooi gevormde en sterke postdozen bieden klanten een ongelooflijke unboxing ervaring. Consumenten zijn gek op pakketjes uitpakken en stellen daar vandaag de dag ook meer eisen aan. Dit komt omdat het openen van doos voelt alsof je een cadeautje opent. Door extra onderdelen toe te voegen, zoals bubbelfolie, schuimkussentjes of je eigen artwork, kun je de unboxing ervaring nog verder verbeteren.

Voordelig postdozen kopen bij Easypack

Bij Easypack kan je voordelig postdozen kopen voor jouw webshop of bedrijf. Je kan een postdoos bestellen in een kleine hoeveelheid, maar ook in grotere hoeveelheden. Hoe meer je bestelt, hoe voordeliger de postdozen prijs is.

Het voordeel van postdozen kopen voor je bedrijf, is dat deze weinig opslagruimte nodig hebben. Postdozen komen namelijk ongevouwen aan, waardoor je ze makkelijk in het magazijn kan stapelen. Heb je een online bestelling, dan heb je binnen een flits de postdoos gevouwen en dicht gemaakt met tape.

verpakkingsmateriaal

Wil je meer weten over postdozen bestellen of andere producten? Zoals kartonnen verzendkokers of de Amerikaanse vouwdoos? Neem dan eens contact op met Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. Bij Easypack Verpakking kan je alle soorten verzenddozen bestellen in de online winkel. Van goedkope verzenddozen tot grote Amerikaanse vouwdozen en verzenkokers.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels etiketten, enveloppen, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Zoals het verschil tussen labels en etiketten.

7 voordelen van postdozen