Brievenbus doosjes als verpakkingsmateriaal

Waarom brievenbus doosjes gebruiken?

Webshops hebben massaal de brievenbus doosjes ontdekt. Er zijn zelfs online winkels die enkel en alleen producten verkopen die in brievenbusdoosjes passen. Brievenbus doosjes als verpakkingsmateriaal is populair. Waarom? Easypack legt dit uit.

brievenbus doosjes

Online winkelen verandert de manier waarop consumenten impulsief kleding kopen, schoenen zoeken en zelfs camera’s vergelijken. Het leidt er ook toe dat er meer pakketten dan ooit tevoren naar consumenten worden verzonden. Waardoor bezorgdiensten als PostNL en DHL nieuwe manieren moeten vinden om aan de toenemende vraag te voldoen.

Een van de meest effectieve is de uitgebreide ontwikkeling van nieuwe afleverpunten zoals ophaalpunten (en de groeiende proliferatie van opties zoals Amazon Smart Lockers) die een veilige afgifte mogelijk maken. Dat wil zeggen de succesvolle aflevering van een pakket op een afgesloten, maar gemakkelijk toegankelijke en veilig locatie. Dit beschermt het pakket tegen slecht weer en diefstal, terwijl een klant zijn pakket kan ophalen zonder het ongemak van een rit naar het postkantoor. En hoewel het in theorie werkt, is het in de praktijk niet altijd mogelijk. En daar komen de brievenbus doosjes om de hoek kijken.

Brievenbusdozen zorgt voor gemak

Brievenbusdozen zorgen voor gemak voor de consument, maar ook voor de postbezorger. Als een pakket te groot is om door de brievenbus te stoppen, wordt het pakket bij je thuis afgeleverd. Je moet dan wel thuis zijn, wat niet altijd mogelijk is. Of je moet gebruikmaken van een ophaalpunt.

In enkele gevallen wordt de grote verzenddoos op de stoep achtergelaten of wordt er een afhaalbericht in je brievenbus gestopt. Dat maakt de levering kwetsbaar voor diefstal of dwingt een klant om naar het afhaalpunt te rijden, wat gedoe oplevert voor alle betrokkenen.

Brievenbusdozen daarentegen zorgen voor een feilloze bezorging. Want, zoals het woord als zegt, passen de brievenbus doosjes gewoon in de fysieke mailbox. Je hoeft niet thuis te zijn voor de bezorger. Ook scheelt het voor online winkels in de bezorgkosten. Om deze redenen zijn verzenddozen brievenbus razend populair onder webshops.

Wat is een brievenbusdoos?

Brievenbusdoos

Brievenbusdoos is een optimalisatie product voor webshop verpakkingen. Eenvoudig gezegd helpt het jouw bedrijf het verpakkingsmateriaal te kiezen die jouw pakketten de grootste kans geven op een succesvolle eerste aflevering. Dat wil zeggen, bestellingen veilig bij jouw klanten te krijgen bij de eerste afleverpoging.

Goedkopere verzending middels brievenbus doosjes is uiterst aantrekkelijk voor online winkels. Een brievenbusdoos biedt de mogelijkheid om kartonnen verzenddozen te optimaliseren tot een formaat dat door een brievenbus past. Een PostNL brievenbuspakketje levert een enorme winst op, waarbij elke mogelijke marge optimaal is benut. En wie wil er nu niet een pakketje versturen tegen lagere kosten dan een grote verzenddoos.

Brievenbus pakket afmetingen

De brievenbus pakket afmetingen zijn vooraf vastgesteld, waardoor je er niet snel naast kan zitten. Producten die niet hoger zijn van 2,7 cm en niet langer dan 34 cm zijn passen in een brievenbusdoos. Het maximale gewicht voor brievenbus doosjes verzenden is 2 kg.

Brievenbusdoosje brievenbus doosjes

Eventuele ruimtes in de verzenddoos kunnen nog opgevuld worden met opvulmateriaal, zodat de producten niet schuiven. Ook kan je kiezen voor bubbeltjesfolie voor een extra bescherming tijdens de verzending. Of combineer brievenbus doosjes met bubbeltjes enveloppen.

Al snel hebben de webshops de waarde ingezien van de brievenbus doosjes. Het is een goedkopere manier van verzenden ten opzichte van een Amerikaanse vouwdoos bijvoorbeeld. Platte producten, kleine producten die in binnen de brievenbus pakket afmetingen vallen kunnen snel, veilig en goedkoop worden verzonden.

Verschillende brievenbus pakket doosjes

Bij Easypack kan je verschillende brievenbus pakket doosjes kopen. De maten die we aanbieden variëren van brievenbusdoos A4, A4+, A5 en de kleinste brievenbusdoos A6. De brievenbus dozen A4 zijn de meest gangbare maat, waarna brievenbusdoosjes A5 met de voet volgen. Welke maat brievenbus doosjes je ook zoekt, Easypack Verpakkingen heeft het in huis.

Tijdens de verzending zijn etiketten of paklijstenveloppen een effectieve manier om de adressering aan te geven. Als ook om jouw gegevens zichtbaar te hebben op de buitenkant van de brievenbus pakket doosjes. Het gebruik van brievenbus doosjes maakt de bezorgdiensten visueel duidelijk dat jouw bedrijf zich inzet voor de veiligheid, beveiliging en eerste levering van een online bestelling. Alle genoemde verzendmaterialen kan je online kopen bij Easypack Verpakkingen.

Waarom brievenbusdozen gebruiken?

Iedereen in het bezorgproces heeft er baat bij als je brievenbusdozen gebruikt; jouw bedrijf, de bezorgdienst en jouw klanten. Wanneer je kiest voor brievenbus verpakkingen, is de kans veel groter dat deze bij de eerste poging wordt bezorgd. Met succes afgeleverde pakketten worden niet bij voordeur van de klant achtergelaten, waardoor ze kwetsbaar zijn voor diefstal en blootgesteld zijn aan regen of sneeuw.

brievenbus doosjes inpak materiaal

Brievenbusdozen gebruiken als verpakkingsmateriaal webshop, betekent niet alleen dat de klant niet thuis hoeft te zijn voor de bezorging, maar ook dat ze niet de deur uit hoeven om het pakket op te halen bij een afhaalpunt na een mislukte bezorging. Ook hoeven de ophaalpunten geen pakketten op te slaan in hun toch al overvolle opslagruimtes. En voor de postbezorger is het een gegarandeerde succesvolle eerste aflevering.

Een ander voordeel van het optimaliseren van het verpakkingsmateriaal tot brievenbusdozen is dat het vaak betekent dat je het formaat van je pakketten verkleint. Dit verlaagt de verpakkingskosten, verzendkosten, en verbetert opnieuw je reputatie bij je klanten (die tegenwoordig erg op hun hoede zijn voor bedrijven die slordig zijn met hun verpakkingskeuzes).

Brievenbusdozen kopen bij Easypack

Brievenbusdozen kopen kan eenvoudig online bij Easypack, de groothandel verpakkingsmateriaal. Maak kennis met brievenbus doosjes – verzenden zonder falen!

Het leven gaat snel en e-commerce lijkt nog sneller te gaan. Met de concurrentie en de hoge verwachtingen van de klant wil je dat jouw pakketten de klanten snel en probleemloos bereiken, zonder de gevreesde melding voor afhalen. Het gebruik van brievenbus doosjes is een effectieve manier om dat te doen, omdat het zowel je verpakkingsplannen verbetert als helpt om die felbegeerde succesvolle eerste aflevering veilig te stellen.

Hoe kies je het juiste verpakkingstape

Wil je meer weten over welke brievenbusdozen kopen? Zoals de brievenbus dozen A4 formaat of de kleine brievenbusdoos A6. Neem gerust contact op met Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. Bij Easypack Verpakking kan je alle soorten verzenddozen bestellen in de online winkel. Van goedkope verzenddozen tot grote verzenddozen en kleine brievenbus doosjes. 

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, etikettenbrievenbusdozen, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Kom bijvoorbeeld meer te weten over het verschil tussen retail en webshop verpakking.

Brievenbus doosjes als verpakkingsmateriaal