Brievenbusdoos is de goedkope verpakking

Hoe de brievenbusdoos de verpakking van de toekomst is

De brievenbusdoos opent nieuwe deuren voor webshops. Een gemakkelijke en eenvoudige bezorging kan het verschil maken of breken voor e-commerce bedrijven. Niets frustreert klanten meer dan een ‘sorry dat we je gemist hebben’ kaart op de deurmat – ze zien veel liever hun pakje daar liggen!

Brievenbusdoos

De juiste verpakking kan dit oplossen, namelijk de brievenbusdoos. In plaats van middelen te verspillen aan overdadige verpakkingen en klanten te dwingen naar het plaatselijke depot te gaan om hun gemiste pakje op te halen, kunnen webshops hun klanten verblijden met kleine, op hun doel afgestemde verpakkingen, de brievenbusdoos.

Brievenbusdozen openen nieuwe deuren voor webshops

Gewoontes en levensstijlen van consumenten veranderen voortdurend. De detailhandel moet deze veranderingen onderkennen en erop reageren, niemand meer dan online winkels. Nu we na de vakantie weer aan het werk gaan, hebben we niet langer de luxe om thuis te zijn om onze leveringen in ontvangst te nemen.

Tijdens de Corona-periode zijn we er zo aan gewend geraakt om onze bezorgers wekelijks te zien. Nu staan we opnieuw voor keuzes over onze ‘veilige plaatsen’ en daarmee ook voor het vooruitzicht van vermiste en verloren pakketjes. Dus wat is het antwoord? Hoe kunnen we allemaal ‘thuis’ zijn als we in feite ‘buiten de deur’ zijn?

Zorgeloze bezorging met PostNL brievenbuspakketje

Met een PostNL brievenbuspakketje kan nog altijd een bezorging zorgeloos zijn. We zijn allemaal gewend geraakt aan het gemak van online winkelen, de afgelopen twee jaren nog meer toen we ons geen zorgen meer hoefden te maken over het niet thuis zijn en het missen van pakket bezorgingen.

Dit was ook goed nieuws voor de webshops die niet meer te maken hadden met zoveel niet aangenomen zendingen en zoekgeraakte pakketten. De combinatie van het tekort aan karton dat we zagen als gevolg van Brexit en Covid, en de prijsstijgingen van karton, leidde ertoe dat veel webshops naar andere manieren van verzending zochten. Dit om over voldoende voorraad verzendmateriaal te beschikken en tegelijk de kosten tot een minimum te beperken. Het bood sommige webshops ook de gelegenheid hun verzendmethoden te heroverwegen.

Brievenbusdoos

Goedkopere verzending is uiteraard uiterst aantrekkelijk voor online winkels. Een brievenbusdoos biedt de mogelijkheid om kartonnen verzenddozen te optimaliseren tot een formaat dat door een brievenbus past. Een PostNL brievenbuspakketje levert een enorme winst op, waarbij elke mogelijke marge optimaal is benut. En wie wil er nu niet een pakketje versturen tegen lagere kosten dan een grote verzenddoos.

Eén zo’n voorbeeld zijn de milieuvriendelijke brievenbusdozen van Easypack. We hebben deze in populariteit zien toenemen. Een PostNL brievenbuspakketje is een kartonnen brievenbusdoos van hoge kwaliteit. Het is een budgetvriendelijke verpakkingsoplossing die er allesbehalve goedkoop uitziet. Het gebruik van een brievenbusdoos is een perfect middel om de verzendkosten voor een webshop te verminderen, waarbij de kwaliteit van verzending hoog is.

Aanschaf- en verzendkosten van brievenbuspakje

Er is nog meer goed nieuws over ons budgetvriendelijke brievenbuspakje. Ze zijn te koop in kleine verpakkingseenheden van slechts 50 of 100 stuks. De kleinste maten zijn in bundels van 100 stuks verkrijgbaar en de 2 grootste maten (brievenbusdoos A4 en A4+) in bundels van 50 stuks. Ook bieden wij een aantrekkelijke staffelkorting aan bij aanschaf een grote hoeveelheid brievenbusdozen. Bovendien kan je de afmeting van het brievenbuspakje helemaal op de te verzenden goederen afstemmen.

De brievenbusdozen A4 formaat zijn de meest verkochte, maar ook andere formaten bieden wij aan. Namelijk A6, A5, A4+ en A4 brievenbusdozen.

Je verzendt een brievenbuspakje al vanaf € 4,10. Het is een flexibele verzendmethode, aangezien de ontvanger niet thuis hoeft te zijn. Bovendien wordt het DHL, DPD of PostNL brievenbuspakje de volgende werkdag al bezorgd.

Niet alleen dat, het in elkaar zetten van een brievenbusdoos is letterlijk een kwestie van seconden, dus ook hier zijn er tijdbesparende mogelijkheden. Voor webshops biedt een brievenbuspakje doos eigenlijk alleen maar voordelen.

Hoe brievenbusdoos bedrijfsgroei oplevert

Online winkels hebben al snel de waarde ingezien van deze goedkope manier van verzenden. Brievenbusdoos met daarin verpakt boeken, kantoorartikelen tot zelfs ‘plat’ verpakte bloemen nemen de overhand. Alle producten die niet hoger dan 2,7 cm en niet langer dan 34 cm zijn, passen in een brievenbusdoos. Het maximale gewicht voor een brievenbusdoos is 2 kg.

Brievenbusdoosje

Het is een perfecte manier voor zowel nieuwe startups als gevestigde merken om klanten aan zich te binden met super lage bedrijfskosten. Sommige webshops bouwen hun bedrijfsmodel helemaal op rondom één verpakkingsmateriaal: de brievenbusdoos.

En als het om de klantervaring gaat, kun je echt je gang gaan met het voordeel dat je de kosten laag kunt houden. Gebruik voor de verzending van platte producten de brievenbusdoos, waardoor je op de verzendkosten bespaart. Ook het opvullen van lege ruimtes in verzenddozen eenvoudiger en kosteneffectief met een kleine verzenddoos, want er is niet veel nodig.

Eventuele lege ruimtes in de brievenbusdoos vul je op met vulmateriaal, zoals noppenfolie. Of combineer een brievenbusdoos met bubbeltjes enveloppen. Alle mogelijke verzendmaterialen kan je online kopen bij Easypack Verpakkingen.

Of je nu een starter of een gevestigd merk bent, of een meer kosteneffectieve manier van verzenden zoekt, brievenbusdozen kunnen echt de deuren openen voor groei in de e-commerce. Als je wilt weten hoe jij je voordeel kunt doen met dit verzendmateriaal, neem dan zeker eens contact op met Easypack over onze brievenbusdoos.

Online brievenbusdozen kopen?

Brievenbusdozen kopen kan je heel eenvoudig en snel online doen bij Easypack Verpakkingen. Indien je voor 17.00 uur je bestelling plaatst, dan worden je brievenbuspakjes nog dezelfde werkdag verzonden. Wij leveren aan zowel bedrijven, webshops en particulieren.

Easypack is de groothandel verpakkingsmateriaal, waar je alles kan vinden wat je nodig hebt voor de verzending van een pakket of envelop. Niet alleen bieden wij verzenddozen en postdozen aan, maar ook labels, etiketten, verzendzakken en gripzakjes. Bescherm je producten met opvulmateriaal, zoals noppenfolie en bubbeltjesplastic.

Wil je meer weten over de typen verzenddozen of andere producten? Zoals onze brievenbusdoos? Van goedkope verzenddozen tot handige verzendkokers en brievenbusdoos. Neem contact op met Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en webshops. Lees bijvoorbeeld ons blog over het verschil tussen labels en etiketten.

Brievenbusdoos is de goedkope verpakking