Labels maken doe je eenvoudig zelf

Geniet van de voordelen van labels maken

Zelf labels maken versnelt het verzendproces. Met een labelprinter kan je namelijk heel eenvoudig en zonder tijdsverlies een label afdrukken. Je sluit de labelprinter aan op je computer, tikt de tekst in wat je op de label geprint wilt hebben (zoals een adres) en print direct via de labelprinter het juiste etiket uit. Labels maken was nog nooit zo eenvoudig.

labels maken

Wat is een labelprinter?

Een labelprinter is een kleine printer welke je rechtstreeks aansluit op je pc of laptop. Een labelprinter neemt nauwelijks ruimte in beslag op je bureau en is ook nog eens een stille printer.

Een labelprinter vul je met een rol Dymo labels, Zebra of Brother labels, waarna je altijd een label bij de hand hebt. Labelprinters zijn voordelig en gemakkelijk te gebruiken voor veel verschillende bedrijven, waaronder webshops en kantoren. Met een labelprinter druk je eenvoudig een verzendetiket af, welke je direct op de verzenddoos kan plakken.

Verwar de labelprinter niet met een beletteringsapparaat. Dit is een handheld apparaat wat je eenvoudig overal meeneemt. Bijvoorbeeld het magazijn in om de stellingen te voorzien van een duidelijk letter label. De lettertape machine heeft een klein beeldscherm en een eigen toetsenbord en is voorzien van een accu of batterij. Dit zorgt ervoor dat je de lettertape printer overal mee naar toe kan nemen.

Waarom labels maken?

labels maken

Zelf labels maken is snel, eenvoudig en handig. Er zijn diverse situaties waarbij zelf labels maken van toepassing is. Print bijvoorbeeld labels voor de adressering op de buitenkant van de verzenddozen. Voor het maken van labels op kantoor, maar ook thuis bij labels maken voor postpakketten. Ook kan je er eenvoudig barcodes op afdrukken of je bedrijfslogo. Alles wat je maar op een etiket wilt printen, ontwerp je op je computer, waarna je met 1 klik de gemaakte label afdrukt op de labelprinter.

Je kan ook labels printen op een laserprinter waarbij je A4-stickervellen gebruikt. Hierbij moet je altijd de juiste afmeting weten van het etiket. Wil je 1 etiket afdrukken, dan moet je het hele stickervel in de printer doen. Je kan vaak het stickervel daarna nog 1 of 2 keer door de laserprinter halen, echter de kans op vastlopen wordt iedere keer groter. A4-stickervellen zijn daarom handig als je veel etiketten in 1x wilt afdrukken. Bijvoorbeeld bij een reclame mailing of voor het verzenden van enveloppen met uitnodigingen voor het personeelsfeest.

Een labelprinter daarentegen is uitermate geschikt voor het afdrukken van 1 label. Deze printer neemt weinig plek in op je bureau en is geruisluis, in tegenstelling tot omvangrijke laserprinters. De papieren labels zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd materiaal.

Enkele andere voordelen van labels maken zijn:

 • Gemakkelijk in gebruik.
 • Economische en efficiënt.
 • Afdrukken in verschillende kleuren labels.
 • Door thermisch printen besparen op inktpatronen.
 • Kan streepjescodes afdrukken.
 • Minimaal onderhoud nodig.
 • Weerbestendig thermisch printen.
 • Ruimtebesparende labelprinter.
  .

Wanneer Dymo labels of lettertapes gebruiken

Of het nu gaat om organiseren of verzenden van producten, Dymo labels en lettertapes zijn ontworpen om de klus snel en nauwkeurig te klaren. Dymo labels zijn bij Easypack verkrijgbaar in verschillende maten, welke je kan gebruiken voor de Dymo labelmaker. Eenvoudig en te allen tijde kan je labels maken voor op kantoor, voor webshop verpakkingsmaterialen, voor thuis of in industriële omgevingen.

Gebruik van handheld beletteringsmachine

demo labels

In de handheld beletteringsmachine van Dymo passen lettertapes. De cassettes zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Lettertapes zijn enorm handig voor het maken van labeltjes die je op potjes met voedingsmiddelen plakt of op stellingskasten in het magazijn. Elektriciens gebruiken lettertapes vaak om onderscheid te maken in elektriciteitsdraden of elektrische componenten te onderscheiden. Bovendien is de tape gelamineerd en is daardoor bestand tegen kou, hitte en vochtigheid.

Op de lettertape machine zit een klein scherm, waarop je de tekst of cijfers kunt typen. Zodra je de kleine label hebt gemaakt, klik je op de printknop en het apparaat print direct de tekst uit op de lettertape. Je hebt geen computer meer nodig om een kleine label te maken. De lettertapes zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, waarbij een witte lettertape cassetten de meest gangbare is. Zorg dat je altijd voldoende voorraad hebt van de lettertapes, welke je besteld bij Easypack.

Dymo Labels en lettertapes bestellen

Dymo labels en lettertapes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en breedtes. Voor iedere toepassing is er een geschikt label of lettertape beschikbaar. Dymo labels en lettertapes zijn gemaakt van duurzame materialen en bieden duurzame oplossingen waar je ze nodig hebt. Je kan de labels en lettertapes bestellen in de online winkel van Easypack.

Wie gebruikt labels en etiketten?

Iedereen kan profiteren van het gebruik van labels middels een labelprinter. Enkele van de vele manieren waar je labels en etiketten voor gebruikt zijn:

 • Vervaldata afdrukken op de buitenkant van dozen
 • Bedrijfslogo’s afdrukken op etiketten
 • Etiketteren van waarschuwingssymbolen of -borden
 • Adressering van verzenddozen of enveloppen.
 • Barcodes afdrukken.
  .

Meer weten over labels?

labels maken

Easypack Verpakkingen kan je helpen met de labels voor de Brother, Zebra en Dymo printer. Ook kan je terecht voor de Dymo lettertapes en Brother lettertapes. De label en lettertape printer zelf leveren wij niet. Labels maken was nog nooit zo snel en eenvoudig.

Easypack is de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen voor bedrijven, webshops en particulieren. Mocht je nog vragen hebben over één van onze producten, bijvoorbeeld over de labels & etiketten, neem dan gerust contact op.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Lees meer over het verschil tussen labels en etiketten.

Labels maken doe je eenvoudig zelf