Verschil tussen retail en webshop verpakking

Verschillen tussen webshop verpakking en retail verpakking

Is er een verschil tussen webshop verpakking en retail verpakking? Veel mensen nemen aan dat verpakkingen gewoon verpakkingsmaterialen zijn en dat ze geen andere functie hebben dan het verpakken van producten; dit is niet het geval.

In werkelijkheid zijn er talloze verschillen tussen webshop en retail verpakking, zowel qua uiterlijk als qua functie. Het is belangrijk om de verschillen tussen de diverse soorten verpakkingsmaterialen te begrijpen wanneer je bepaalt welke verpakking geschikt is voor jouw bedrijf.

Webshop verpakking

Wat zijn webshop verpakkingen?

Webshop verpakkingen omvatten een breed spectrum aan verpakkingsoplossingen. Bij de aanschaf van gevestigde of op maat ontworpen verpakkingen voor je producten is het belangrijk om te weten wat webshop verpakkingen precies zijn en wat ze doen.

Wat is webshop verpakking en waarom wordt het gebruikt?

Webshop verpakking kan worden geclassificeerd als ‘buitenverpakking’. Het is hoofdzakelijk ontworpen met het oog op functie boven esthetiek. Hoewel dat niet wil zeggen dat het uiterlijk van je buitenverpakking onbelangrijk is. Webshop verpakkingen worden toegepast voor het veilig vervoeren van producten. Ze moeten dan ook de inhoud veilig houden tijdens het soms ruige transport en er vervolgens voor zorgen dat het product heelhuids aankomt bij de klant.

Het primaire doel van een webshop verpakking is om het product (of de producten) veilig te houden met een stevige, product specifieke buitenkant, die indien nodig weersbestendig is. Het secundaire doel van dit type verpakkingsmateriaal is het verbeteren van je naamsbekendheid door het gebruik van logo’s en slogans op verzenddozen, verzendzakken, tape en enveloppen.

Wanneer een product rechtstreeks van jouw online winkel aan de klant wordt geleverd, is de webshop verpakking de eerste, en mogelijk enige, vorm van verpakking die ze zien. Het is ook de eerste ervaring die ze met je bedrijf hebben, wat betekent dat een aangepaste verpakking hun perceptie van je online winkel kan versterken of belemmeren. Dit beïnvloedt dan ook weer de kans op een herhalingsaankoop.

Wat overwegen bij verpakkingsmateriaal webshop kopen?

Welke soorten verpakkingstape zijn er? webshop verpakking

Wanneer je beslist welk verpakkingsmateriaal webshop je gaat gebruiken, zijn er verschillende zaken die je in gedachten moet houden. Allereerst wil je iets met een formaat en vorm die passen bij je product om minder afval en een veilige verzending te garanderen. Het gebruik van een duurzame verpakking versterkt ook de publieke opinie over je bedrijf en maakt het afvalbeheer voor de klant gemakkelijker.

Door aangepaste verpakkingen te gebruiken kun je je naamsbekendheid vergroten. Houd in gedachten dat dit een geweldige marketingkans kan zijn, omdat de buitenste verpakking van elk product dat je verstuurt waarschijnlijk door meer mensen wordt gezien dan alleen de klant naar wie je het verzendt. Gebruik hierbij ook etiketten, die je heel doelbewust kan inzetten voor je marketing. Lees hier meer over hoe etiketten een marketingtool zijn.

Wat is retail verpakking?

Retail verpakking is heel anders dan een webshop verpakking. Hoewel de functies enkele overeenkomsten vertonen, worden ze op diverse manieren gebruikt. Als je begrijpt wat winkelverpakkingen zijn, kun je de voordelen ervan benutten.

Wat zijn winkelverpakkingen en waarom worden ze gebruikt?

winkelverpakkingen

Winkelverpakkingen, ook wel ‘binnenverpakkingen’ genoemd, vormen de laatste barrière tussen je product en de consument. Dit is het soort verpakking dat het vaakst te zien is in winkels, om potentiële klanten te verleiden het product te kopen. Hoewel ze soms helemaal worden weggelaten wanneer een product rechtstreeks naar een klant wordt vervoerd, kunnen winkelverpakkingen in alle situaties worden gebruikt.

Omdat retailverpakkingen niet zwaar, weerbestendig of anderszins uitgerust hoeven te zijn voor langdurig transport, kun je delicate ontwerpen op de verpakking aanbrengen. In tegenstelling tot webshop verpakking is het primaire doel van een winkelverpakking om esthetisch aantrekkelijk te zijn. Zowel om op te vallen bij klanten als om de merkbekendheid te vergroten.

Waarop op letten bij het kopen van retail verpakking?

Voor een retail verpakking zijn meer esthetische ontwerpoverwegingen nodig dan voor een webshop verpakking. Je wilt vrijwel zeker aangepaste oplossingen gebruiken die volledig zijn ingevuld met marketing en logo’s, die opvallen voor elke toekomstige koper.

Het duidelijk weergeven van je product moet een belangrijk doel zijn bij het ontwerpen van je retail verpakking, want je wilt dat je klanten precies weten wat ze krijgen voordat ze het openen. Methoden hiervoor zijn een gedetailleerde productbeschrijving op de achterkant, een nauwkeurige foto van het product, en eventueel een transparant gedeelte waar het product direct zichtbaar is.

Goedkope webshop verpakkingen kopen

Bij Easypack Verpakkingen hechten we veel waarde aan een ongelooflijke klantenservice en producten van hoge kwaliteit, om aan al je verpakkingsbehoeften te voldoen. Wanneer je op zoek bent naar goedkope webshop verpakking kopen van hoge kwaliteit, hebben we talloze opties om aan al je behoeften te voldoen.

Wij leveren ons verpakkingsmateriaal aan alle klanten in heel Nederland. En dankzij onze flexibiliteit kunnen zelfs de kleinste webshops aan de slag met verpakkingen kopen. Om erachter te komen hoe wij je kunnen helpen met al je webshop verpakking behoeften, neem vandaag nog contact op met Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen.

verpakkingsmateriaal

Wij bieden een groot assortiment aan voor webshops, particulieren en bedrijven. Zoals kartonnen verzenddozen, postdozen en enveloppen. Maar ook voor opvulmateriaal, zoals opvulpapier of bubbelfolie kan je bij Easypack Verpakkingen terecht.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over gripzakjes, Foodsaver zakken, labels, tape dispensers of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Kom meer te weten over wanneer een verzendkoker gebruiken.

Verschil tussen retail en webshop verpakking