Waarom en wanneer verzendzakken gebruiken?

Verzendzakken gebruiken voor webshops

Verzendzakken zijn er in vele maten en soorten en zijn enorm handig voor webshops om te gebruiken. Verzendzakken zijn licht van gewicht, gemaakt van sterk materiaal waardoor scheuren in het verpakkingsmateriaal niet voorkomen. Synoniemen voor deze handige verzendzakken zijn COEX verzendzakken, mailingbags, koerierszakken, kleding verzendzakken, plastic verzendzakken, polyzakken en meer. Hoe je ze ook noemt, dit verpakkingsmateriaal heeft veel aan populariteit gewonnen in de wereld van de e-commerce verzending. Waarom en wanneer gebruik je een verzendzak?

Waarom en wanneer verzendzakken gebruiken?

Kies het juiste verpakkingsmateriaal voor de zending

Het kiezen van het juiste verpakkingsmateriaal voor een bestelling bepaalt alles. Van de verzendkosten tot een veilige aankomst van het product bij de klant. Of je als webshop nu plastic verzendzakken, enveloppen of kartonnen dozen gebruikt, één ding staat voorop: het product moet veilig en onbeschadigd bij de klant aankomen. Waarbij het aspect duurzaamheid ook zeker niet onbelangrijk is. Een grote Amerikaanse verpakkingsdoos gebruiken voor een parfumflesje van 150 ml is zonde van het verpakkingsmateriaal en de kosten voor de verzending. Je kan hier bijvoorbeeld beter een kleine brievenbusdoos voor gebruiken.

Wanneer je te veel voor een postverzending betaald, krijg je als webshop misschien nooit een positief rendement op je klantenwervingskosten. Als een klant bij je bestelt en tijdens het uitpakken merkt dat een product beschadigd is, zal hij misschien nooit meer iets bij je afnemen. Voorkom deze problemen door het juiste verpakkingsmateriaal te kiezen.

Hoewel je kartonnen dozen misschien associeert met online winkelen, komen veel bestellingen helemaal niet in een doos. Plastic verzendzakken zijn daarentegen een veelgebruikte verpakkingsoptie omdat ze bepaalde producten met ingebouwde demping kunnen beschermen tegen een lagere prijs dan kartonnen verpakkingen. De vraag is nu wanneer gebruik je een verzendzak in plaats van een vouwdoos karton?

verzendzak

Wat zijn plastic verzendzakken?

Plastic verzendzakken zijn lichte, maar stevige plastic zakken die ontworpen zijn om producten mee te verzenden. Ze hebben een zelfklevende plakstrip, zodat extra plakband overbodig is. Op de plastic verzendzak kan direct een etiket geplakt worden. Plastic verzendzakken zijn dun, maar toch duurzaam, zodat ze tijdens het vervoer niet veel plaats innemen bij de vervoerder. Je kan een verzendzak in verschillende maten bestellen in de online winkel van Easypack.

Ook kan je ervoor kiezen om een plastic verzendzak te combineren. Bijvoorbeeld met een bubbelenvelop, wanneer de producten extra bescherming behoeven. Of gebruik een bubbelenvelop en stop deze in een handige brievenbusdoos voor snelle en makkelijke verzending. De mogelijkheden van verpakkingsmaterialen zijn dan ook groot.

Verzendzak versus kartonnen doos

Waarom een verzendzak gebruiken in plaats van een kartonnen doos? Dozen zijn een populaire manier voor verzending, maar ze kunnen overbodig zijn voor het verzenden van bepaalde producten. Schoenen zijn bijvoorbeeld vaak al verpakt in stevige kartonnen dozen. Het is overbodig om de schoenendoos in een andere kartonnen doos te verzenden. T-shirts, spijkerbroeken en sokken zijn ook een prima optie voor kleding verzendzakken, want kleding is niet vatbaar om zonder doos geplet of gebroken te worden.

We geven je een aantal redenen waarom je beter kan kiezen voor een verzendzak in plaats van een kartonnen doos.

#1 Aanzienlijk goedkopere verzendkosten

Terwijl kartonnen dozen stevig, goedkoop en bestand zijn tegen een stootje, bieden verzendzakken bescherming en verlagen ze tegelijk de verzendkosten. Door het lichte gewicht en kleine afmeting kost een verzendzak minder aan portokosten dan een verzenddoos.

Een belangrijke factor bij de prijsbepaling van zendingen is het dimensionale gewicht, oftewel het volumegewicht. Dimensionele gewicht verwijst naar de dichtheid van het pakket, of de ruimte die het inneemt ten opzichte van het gewicht. Vervoerders gebruiken dit om het gewicht van een pakket vast te stellen en daarbij de verzendkosten te bepalen. Hoe groter de zending, hoe hoger het volumegewicht. Maar als het daadwerkelijke gewicht hoger is dan het volumegewicht, gebruikt de vervoerder het daadwerkelijke gewicht.

Kan ik het volumegericht verminderen? In tegenstelling tot het daadwerkelijke gewicht van een pakket, kan je het volumegewicht verlagen door ander verpakkingsmateriaal te kiezen. Verzend bijvoorbeeld de kleding niet in een vouwdoos, maar in een kleding verzendzak, waardoor de verzendkosten verlagen.

Verzendzakken nemen minder ruimte in dan dozen, dus helpen ze het dimensionale gewicht te verminderen waardoor je ook nog eens op de verzendkosten bespaart. Hoe meer zendingen er in een verzenddoos uitgaan, welke ook veilig in een verzendzak kunnen, hoe meer de verzendkosten op den duur je marge verkleinen.

#2 Kleiner en lichter verpakkingsmateriaal

Kleiner en lichter verpakkingsmateriaal neemt minder opslagruimte in het magazijn in. De plastic verzendzakken hebben een kleine afmeting en nemen daardoor ook minder plaats in bij het voertuig van de vervoerders. Daardoor betaal je als webshop ook minder kosten voor de verzending ten aanzien van verzenddozen.

#3 Branding: verzendzakken met logo

Verzendzakken met logo of merknaam helpt je zendingen op te vallen. Net als dozen kun je het etiket met je logo, kleuren en ander beeldmateriaal bedrukken. Voordeel van een verzendlabel bedrukken in plaats van verzendzakken bedrukken, is dat je te allen tijde het ontwerp kan aanpassen. Heb je bijvoorbeeld je logo iets aangepast, dan kan je het nieuwe logo printen op de verzendlabel. Een verzendzak met label zorgt voor een opvallende branding en mooie uitstraling van je webshop. Voor de merkbeleving zijn verzendzakken met logo een goede een goedkope marketingtool. Door vaak genoeg je branding te tonen aan de klant, is de kans ook groter dat deze klant weer opnieuw bij jou een bestelling plaatst. Maak van je verpakkingsmateriaal een marketingtool.

#4 Verzendzakken met bubbels voor extra bescherming

Verzendschade is een ongelukkige realiteit die in veel gevallen voorkomen kan worden. Wil je extra veiligheid voor de verzending van je producten? Dan kan je ook kiezen om een bubbelenvelop te gebruiken en deze in een verzendzak te versturen. De bubbelenvelop biedt een extra laag bescherming voor producten. Hoewel verzendzakken met een bubble envelop breekbare voorwerpen niet volledig beschermen, kunnen ze een goed alternatief zijn als je bang bent dat standaard mailingbags bepaalde voorwerpen kunnen beschadigen.

Meer weten over verzendzakken webshop?

Wil je meer weten over de verzendzakken webshop? Zoals de genoemde plastic verzendzakken of COEX verzendzakken? Neem dan zeker eens contact op met Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. 

Bij Easypack Verpakking kan je alle verschillende afmetingen verzendzakken online bestellen, welke allen voorzien zijn van een handige zelfklevende plakstrip. Bestel daarbij gelijk de verzendlabels die je op de zak kan plakken voor een mooie uitstraling en je branding. Mocht je nog vragen hebben over de producten in onze online winkel, neem dan gerust contact met Easypack op. 

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzendzakken, labels, enveloppen, verzenddozen of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Zoals waarom en welke verzenddozen gebruiken. 

Waarom en wanneer verzendzakken gebruiken?