Waarom en welke verzenddozen gebruiken?

Waarom is het belangrijk om verzenddozen te gebruiken

Veel bedrijven en particulieren gebruiken verzenddozen. Echter hebben veel webshops en kantoren gemerkt dat wanneer ze een product per post verzenden deze bij aankomst op de nieuwe bestemming in brokstukken is veranderd. Dit kan voorkomen worden door de juiste verzenddoos en verpakkingsmateriaal te gebruiken. Dit biedt niet alleen geschikte bescherming tegen schokken en stoten onderweg, maar biedt ook de nodige bescherming tegen de slordigheid van sommige postbezorgers.

Wanneer je een pakket wilt verzenden, is het zoeken naar het juiste materiaal voor productverpakking in Amsterdam of Delft niet zo moeilijk als je denkt dat het is. Eén ding waar je op moet letten is de juiste maat en bescherming van de kartonnen doos, welke bescherming biedt tegen elk probleem dat onderweg kan optreden. We leggen de verschillende type verzenddozen aan je uit en geven uitleg waarom een kartonnen verzenddoos zo handig is om te gebruiken.

pastedGraphic.png

Wat maakt een kartonnen doos geschikt voor breekbare goederen?

Een kartonnen doos wordt vooral gebruikt voor kwetsbare goederen, omdat kartonnen dozen de juiste bescherming bieden tijdens de verzending van je pakket. Wanneer je kartonnen verzenddozen gebruikt in combinatie met de juiste bescherming en opvulmaterialen bieden ze een goede bescherming tegen schokken en stoten.

Een kartonnen doos wordt in de praktijk vaak gebruikt bij het verzenden van breekbare goederen. Vanwege het lage gewicht en de hoge schok en stootbestendigheid zijn kartonnen dozen de favoriete keuze onder het verpakkingsmateriaal. Een kartonnen doos met dubbelgolf is geschikt voor kwetsbare producten tot 30 kg. De enkelgolf variant is geschikt voor minder kwetsbare producten tot 10 kg. Om ervoor te zorgen dat je producten niet gaan schuiven kun je gebruiken maken van bubbelfolie, opvulpapier of opvulchips. Ze hebben een hoge stapelwaarde en kunnen makkelijk in een pakhuis op elkaar gestapeld worden, zonder dat ze inzakken of beschadigen.

Deze verzenddozen zijn bovendien gemaakt van een dichte kartonstructuur, die ze duurzaam maakt. Daarnaast zijn de verzenddozen van karton ook nog eens zeer licht. Zeker in vergelijking met andere verzendmaterialen, zoals hout of kratten. Gebruik van houten boxen of plastic kratten kan het verzenden van voorwerpen bemoeilijken vanwege de afmeting en het gewicht. Daarom is een kartonnen doos zo geschikt voor het verzenden van breekbare voorwerpen. De verzenddozen zijn in vele vormen, maten en diktes verkrijgbaar.

verzenddozen

Kartonnen verzenddozen zijn op maat te maken en milieuvriendelijk

Eén ding dat kartonnen verzenddozen veelzijdig maakt, is dat er veel keus is in verschillende golf diktes. Kartonnen verzenddozen zijn namelijk verkrijgbaar met een enkele, dubbele en zelfs met een driedubbele golf. De keuze van de dikte is afhankelijk van de producten of voorwerpen die je wilt verzenden. Voor zeer kwetsbare of breekbare producten tot 30 kg kies je voor een dubbelgolf variant, waardoor de inhoud nog beter beschermd is.

Bovendien kunnen kartonnen verzenddozen ook op maat gemaakt worden, voor wat je ook wilt verzenden. Ze zijn er in allerlei maten golf diktes en papierkwaliteiten, waardoor dit het meest flexibele verzendmateriaal is.

Milieuvriendelijk zijn is één van de grootste voordelen van het gebruik van kartonnen verzenddozen. Deze verzenddozen zijn namelijk gemaakt van recycleerbare materialen en kunnen hergebruikt worden zolang de dozen nog goed zijn.

Welke verzenddoos kiezen?

Als het aankomt op het kiezen van een geschikte verzenddoos, zijn er eigenlijk vier soorten verzenddozen waar je uit kan kiezen. Namelijk de Amerikaanse vouwdoos, een brievenbusdoos, de postdoos en een verzendkoker. We leggen je kort de verschillen uit van deze type verzenddozen en waarvoor je welke verzenddoos het beste kan gebruiken.

Kenmerken Amerikaanse vouwdoos

De Amerikaanse vouwdoos is de meest traditionele verzenddoos. Denk aan de dozen van Amazon of een andere webshops. Elke kant van de doos heeft een flap dat omklapt, waarna de naad aan de boven- en onderkant dichtgeplakt wordt met tape. Een Amerikaanse vouwdoos is ideaal voor lichte en zware producten. En ook voor kleine en grote producten. Veel online winkels gebruiken Amerikaanse vouwdozen met een dubbelgolf voor het verpakken van breekbare of zware producten tot 30 kg, zoals boeken, vloeistoffen of keramiek. De enkelgolf variant wordt veel gebruikt voor minder breekbare producten tot 10 kg.

verzenddozen

Kenmerken brievenbusdoos

Een brievenbusdoos is een verzenddoos die door de brievenbus past, waardoor je als verzender geld bespaart. Doordat de brievenbusdoos met de normale brievenbuspost verzonden kan worden, worden deze dozen ook wel goedkope verzenddozen genoemd. Normale brievenbuspost is namelijk goedkoper dan een koeriersdienst. Brievenbusdozen worden veelvuldig gebruikt, want ze zijn compact en stevig. Dit is ook de klassieke presentatie stijl doos die door veel merkbewuste eCommerce bedrijven gebruikt wordt om de klant een prachtige unboxing ervaring te bieden. 

De vergrendellipjes zorgen voor een nette sluiting van de doos en krijgen de verzegelingstape op de onderste hoek in plaats van op de bovenkant, zoals bij de Amerikaanse verzenddoos. Een brievenbusdoos is ideaal voor webshops, kantoren en andere bedrijven om bijvoorbeeld accessoires, boeken, kleding en cosmetica mee te verpakken. En bovendien verkrijgbaar in verschillende maten, namelijk A6, A5, A4 en A4+.

Kenmerken postdoos

pastedGraphic_3.png
verzenddozen

Een postdoos lijkt qua ontwerp sterk op de brievenbus verzenddozen, maar dan een slag dieper. Met een postdoos kan je eenvoudig, snel en voordelig kleine tot middelgrote bestellingen verzenden. De postdoos is snel in elkaar gezet, doordat je de deksel in de doos vouwt. Met de handige insteekklep sluit je de postdoos eenvoudig af. Eventueel kan je noppenfolie, opvulpapier of opvulchips gebruiken voor de lege ruimtes in de doos, dit ter bescherming van het te verzenden product. Gebruik eventueel nog acryl of pvc tape om de verzenddozen veilig af te sluiten, zodat deze tijdens het transport niet openspringen. De postdozen zijn bij Easypack Verpakkingen te verkrijgen in maar liefst 5 verschillende maten, van XS tot XL.

Kenmerken verzendkoker vierkant

Een verzendkoker vierkant wordt ook wel posterkoker of kartonnen koker genoemd. De verzendkoker is gemaakt van duurzaam karton en is geschikt voor het verzenden van bijvoorbeeld posters, kalenders, bouwtekeningen. Het mooie van een verzendkoker is dat tijdens het transport door de koerier de opgerolde tekeningen of posters goed beschermd zijn. Het product komt dan ook ongekreukt en zonder beschadigingen aan bij de ontvanger.

Naast het oprollen van documenten die in de koker passen, kan je ook langwerpige producten ermee versturen. Mocht er nog vrije ruimte zijn in de verzendkoker vierkant, dan vul je deze eenvoudig op met verpakkingsmateriaal. Let bij een verzendkoker kopen erop dat deze vierkant/rechthoekig is, want voor de verzending van een ronde koker rekenen vervoersbedrijven extra kokertoeslag. Dit komt omdat ronde verzendkokers bewerkelijker zijn om te verwerken dan rechthoekige verzenddozen.

Meer weten over de typen verzenddozen?

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven.

Wil je meer weten over de typen verzenddozen? Zoals de genoemde kartonnen verzendkokers of postdozen? Neem dan eens contact op met Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. Bij Easypack Verpakking kan je alle soorten verzenddozen bestellen in de online winkel. 

Waarom en welke verzenddozen gebruiken?