Waarom is Amerikaanse vouwdoos populair?

Waarom kiezen voor Amerikaanse vouwdoos?

Een webshop kan de eerste indruk die ze uitstralen beïnvloeden door de juiste soort verpakkingsdozen te kiezen voor hun specifieke producten, zoals de Amerikaanse vouwdoos. Hoewel een Amerikaanse vouwdoos of andere verpakkingsdoos een primaire functie heeft als bescherming tijdens transport en opslag, dient het ook als verkoop- en marketinginstrument. Wat zijn de belangrijkste vouwdozen voor webshops? En welke rol speelt een Amerikaanse vouwdoos daarbij?

Amerikaanse vouwdoos

Wat zijn vouwdozen?

De soorten vouwdozen die gebruikt worden voor online retailers variëren van Amerikaanse vouwdoos tot kleine brievenbusdoos, afhankelijk van het beoogde product. In elk geval moet het type verzenddoos sterk genoeg zijn, zodat het ingesloten product in perfecte staat bij de consument aankomt. Dit om de reputatie van het bedrijf hoog te houden. Vouwdozen zijn gemaakt van karton, welke verkrijgbaar zijn in verschillende diktes en stijfheid, afhankelijk van het beoogde gebruik. De vouwdozen worden plat aangeleverd, waarna ze eenvoudig middels de vouwlijnen in elkaar gezet worden; klaar voor verzending.

Meest populaire soorten verzenddozen

#1 Kartonnen Amerikaanse vouwdoos

Amerikaanse vouwdozen

De Amerikaanse vouwdoos staat op nummer 1 van meest populaire verzenddozen. Deze kartonnen dozen zijn licht van gewicht, wat scheelt in de verzendkosten. Meerdere artikelen die over lange afstanden worden vervoerd zijn bijna altijd in kartonnen verzenddozen verpakt. Het ontwerp van de golfkartonnen doos is meestal de klassieke indeling van massief bruin karton, maar kan ook worden aangepast. Ze zijn verkrijgbaar in de grootste formaten, omdat een Amerikaanse vouwdoos meestal wordt gebruikt om meerdere eenheden van een product of bundels te vervoeren.

Structureel superieur: de techniek achter golfkarton is bedacht om het extreem stevig en slagvast te maken. Er is vrijwel geen veiliger manier om zware ladingen breekbare voorwerpen te vervoeren. Daarnaast zijn Amerikaanse vouwdozen goedkoop. Omdat dit het meest gebruikte type verpakkingsdoos is, wordt het op grote schaal geproduceerd. Bij Easypack Verpakkingen is de Amerikaanse vouwdoos tegen een concurrerende prijs te verkrijgen.

Een Amerikaanse vouwdoos is verkrijgbaar in enkelgolf en dubbelgolf. Enkelgolf kartonnen doosjes zijn een goede keuze voor artikelen die niet snel breken, omdat het type verpakking dun is in vergelijking met de dubbelgolf Amerikaanse vouwdoos. Heb je producten die steviger verpakkingsmateriaal nodig hebben, kies dan voor de dubbelgolf vouwdoos.

Om de producten in de kartonnen dozen nog beter te beschermen tijdens het transport, kan je nog kiezen voor extra opvulmateriaal of noppenfolie. Kortom Amerikaanse vouwdozen zijn lichtgewicht kartonnen dozen, eenvoudig te vouwen en dicht te maken met tape. En als laatste, makkelijk te stapelen in het magazijn, waardoor Amerikaanse vouwdozen ruimtebesparend zijn.

Kartonnen verpakkingen zijn altijd in de eerste plaats gemaakt van gerecycled karton, maar kunnen door de consument ook gemakkelijk worden hergebruikt voor hun eigen transport of opslagbehoeften.

#2 Eersteklas brievenbus doosjes

Brievenbus doosjes zijn verzenddozen met een eersteklas uitpakervaring en welke eenvoudig door de brievenbus kunnen. Dit is natuurlijk al een groot voordeel van de brievenbus doosjes, dat de consument niet thuis hoeft te zijn als de bezorgdienst langskomt met het pakketje. Alleen al daarom zijn brievenbusdoosjes erg populair.

brivenbusdoos

Omdat deze kartonnen verzenddozen openvouwen en aan beide zijden en eventueel bedrukt kunnen worden, bieden ze extra marketingruimte voor dezelfde vierkante meter verpakking. Hoewel ze niet zo dik zijn als traditionele verzenddozen, bieden ze een aanzienlijke structurele integriteit voor hun gewicht.

Eersteklas unboxing ervaring, dat is wat dit type verzenddoosje ook biedt. Brievenbusdoosjes zijn eenvoudig op te maken en bieden aan de binnenkant extra ruimt voor een eventuele branding. De binnenkant kan bedrukt zijn, maar ook het toevoegen van een opvallende enveloppe voegt plezier en opwinding toe aan het uitpakmoment.

Een ander voordeel van een brievenbus doosje is dat deze in diverse afmetingen verkrijgbaar is bij Easypack Verpakkingen. Diverse producten met verschillende afmetingen kunnen eenvoudig tegen lage kosten worden verzonden met deze handige kartonnen dozen.

#3 Lichtgewicht postdoos

De postdoos is ook een zeer populaire verzenddoos voor webshops. Ze zijn licht van gewicht, waardoor de verzendkosten ook lager zijn. Daarnaast zijn de dozen opvouwbaar, waardoor ze weinig opslagruimte bij een e-commerce winkel innemen.

De kartonnen dozen worden ongevouwen en per stapel verzonden door de groothandel verpakkingsmateriaal Easypack, wat betekent dat ze plat opgeslagen kunnen worden in het magazijn. Op deze manier hebben kleine bedrijven met beperkte opslagruimte meer ruimte voor productvoorraad.

kartonnen dozen

Bovendien zijn deze kartonnen dozen een hoogwaardige verpakkingsoplossing voor artikelen van bescheiden afmetingen. Ze worden ook wel mail-box of pakketdoos genoemd. Met de postdozen kan je heel eenvoudig kleine tot middelgrote bestellingen verzenden. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in meerder formaten van XS tot XL afmeting.

De ongevouwen doos is ook heel eenvoudig in elkaar te zetten voor verzending. Mocht het product in het postdoosje nog ruimte over hebben, dan vul je deze op met opvulmateriaal. Zoals schuimkorrels of verpak het product met noppenfolie.

#4 Sterke kartonnen dozen

Sterke kartonnen dozen zijn vormvast en dus niet opvouwbaar, zoals de eerdergenoemde soort Amerikaanse vouwdoos. In plaats daarvan zijn ze samengesteld uit verschillende lagen samengeperst karton, waardoor ze aanzienlijk beter bestand zijn tegen schokken. Deze grotere weerstand vraagt een hogere prijs per eenheid, en daarom zien we luxe artikelen zoals sieraden of mobiele telefoons meestal verpakt in sterke kartonnen dozen.

Deze sterke kartonnen doos geeft een luxueus gevoel. Als consumenten veel geld uitgeven, verwachten ze een hoogwaardige ervaring van begin tot eind. Als je de stevigheid van een harde doos in de hand voelt, creëer je meteen die sfeer van hogere kwaliteit en belangstelling voor het product. De dikke beschermlaag van deze kartonnen doosjes bieden een betere bescherming dan een dunnere Amerikaanse vouwdoos.

Echter als verzenddoos is deze optie vele malen kostbaarder. Bovendien zijn luxe artikelen al in een sterke kartonnen doos verpakt. Je hebt daarom geen verzenddoos nodig die ook zo vormvast is. Door een Amerikaanse vouwdoos te gebruiken met bubbelfolie en eventueel nog kartonnen opvulmateriaal biedt dit voldoende bescherming tijdens het soms wat ruigere transport.

Goedkope Amerikaanse vouwdozen kopen

Wil je goedkope Amerikaanse vouwdozen kopen? Kijk dan in de online winkel van Easypack. Zowel de enkelgolf Amerikaanse vouwdoos kan je online kopen, als ook de stevigere dubbelgolf Amerikaanse vouwdoos. Bij Easypack Verpakkingen kan je bovendien terecht voor de eerste drie genoemde en populaire verzenddozen; de Amerikaanse vouwdoos, brievenbusdoos en de lichtgewicht postdozen.

Heb je kleine artikelen te verzenden? Dan kies je voor de postdoos of nog beter de brievenbusdoosjes, welke de verzendkosten verlagen van je e-commerce winkel. Naast de populaire Amerikaanse vouwdozen, ben je misschien op zoek naar kartonnen verzendkokers, ook daarvoor shop je online bij Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. Bij Easypack Verpakkingen bestel je alle soorten verzenddozen voor jouw webshop.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Bijvoorbeeld ons blog over voordelen en nadelen kartonnen dozen.

Waarom is Amerikaanse vouwdoos populair?