Waarvoor plastic verzendzakken gebruiken?

Plastic verzendzakken voor kleding gebruiken

Online winkelen is niet meer weg te denken in Nederland. Maar al die producten moeten ook verpakt en verzonden worden, tegen een aantrekkelijke prijs. Plastic verzendzakken lenen zich heel goed voor het verzenden van zachte producten van stof, zoals kleding, bedlinnen, handdoeken. De plastic verzendzakken zijn super licht en nemen geen onnodige plek in bij de vervoerder. Waarom zijn plastic verzendzakken zo populair geworden bij webshops en niet meer weg te denken als solide verpakkingsmateriaal?

Veilige en goedkope plastic verzendzak

plastic verzendzakken

Naast online winkelen gebruiken transport- en postbedrijven ook een plastic verzendzak om lichtgewicht en niet-delicate artikelen te bezorgen. Plastic verzendzakken zijn vooral bekend om hun fraudebestendige eigenschappen. Meestal gemaakt van polyethyleen met lage dichtheid, zijn deze verzendzakken kleiner, lichter, milieuvriendelijk en ook geschikt voor branding.

Een plastic verzendzak is een ideale vervanging voor een kartonnen doos. Niet elk voorwerp is zwaar of delicaat genoeg om in kartonnen dozen te worden verzonden; daar helpen plastic verzendzakken of enveloppen bij. Een plastic verzendzak is verkrijgbaar in verschillende maten waardoor je uit vele opties kunt kiezen. Dit handige verzendmateriaal gebruik je voor een probleemloze en veilige leveringen van niet-verpakte producten zoals kleding, gezondheid & schoonheid en wellness producten.

Veel redenen voeden de populariteit van de plastic verzendzak. Voordat we daarop ingaan, kijken we eerst naar de verpakkingsmogelijkheden.

Waarvoor worden verzendzakken voor gebruikt?

Verzendzakken worden vooral gebruikt voor het verzenden van lichte en minder breekbare artikelen. Vanwege de betaalbaarheid, veiligheid en vele andere voordelen zijn plastic verzendzakken een voorkeurskeuze geworden voor eCommerce bedrijven.

Deze verzendzakken zijn namelijk duurzaam, verkrijgbaar in verschillende materialen, 100% recyclebaar en bovendien bestand tegen alle weersomstandigheden. Webshops gebruiken plastic verzendzakken om de volgende artikelen te verzenden:
• Kleding
• Telefoonhoesjes
• Handgemaakte sieraden
• Accessoires
• Speelgoed
• Boeken
• Stoffen en garen
• Gezondheid & schoonheidsproducten

Bubbelplastic voor extra bescherming

Door de producten in bubbelplastic te wikkelen en in de verzendzak te stoppen, biedt dit een extra beschermlaag. Zodat ook licht breekbare artikelen zoals smartphones, artikelen in flessen, medicijnen, sieraden, schoenen, portemonnees e.d. kunnen worden verzonden middels een plastic verzendzak. Dit scheelt een webshop enorm in de transportkosten ten opzichte van bijvoorbeeld een kartonnen doos.

Waarom zijn verzendzakken kleding een goede verpakkingsoptie?

Verzendzakken kleding zorgen ervoor dat je zending zonder schade of verlies op de gewenste bestemming wordt afgeleverd. Er zijn veel kenmerken verzendzakken kleding een betrouwbare manier zijn om de veiligheid van zendingen te garanderen. Waarom zijn plastic verzendzakken zo’n goed verpakkingsmateriaal voor webshops? We benoemen de kenmerken.

Vochtbestendig

Verzendzakken kleding hebben vocht- en waterbestendige eigenschappen. Eenvoudig gezegd, als een product verpakt is in een plastic verzendzak en in het water valt of in contact komt met vocht, wordt het product niet aangetast. Verzendzakken worden gemaakt van polyethyleen met een lage dichtheid en erven dus de eigenschappen ervan. Deze verpakkingsmaterialen beschermen het product tegen water, mits het in zijn oorspronkelijke vorm is. Als het product eenmaal aan slijtage onderhevig is, zijn de beschermende eigenschappen nutteloos.

Uiterst duurzaam verpakkingsmateriaal

Polyethyleen met lage dichtheid is één van de duurzaamste materialen. Ook COEX zakken zijn zeer duurzaam omdat ze van LDPE zijn gemaakt. De duurzaamheid van dit verpakkingsmateriaal betekent dat de zakken bestand zijn tegen extreem weer, hoge temperaturen en extreme chemische omstandigheden. Deze eigenschap van plastic verpakkingen wordt geërfd door LDPE en maakt het de beste soort verpakkingsmateriaal voor het verzenden van lichte en niet-delicate producten.

Fraudebestendige verzendtas

Plastic verzendzak

Het is van groot belang dat de inhoud van deze zakken van plastic de beoogde ontvanger bereikt, zonder dat iemand anders in de verzendtas kan komen. Daarom hebben de plastic verzendzakken veiligheidsvoorzieningen om elke vorm van fraude te voorkomen. Middels de krachtige plakstrip aan de bovenzijde kan je de verzendtas eenvoudig en zeer veilig afsluiten. Want na sluiting kan je de zak niet openen zonder deze te beschadigen.

De plastic verzendzakken zijn gemaakt van polyethyleen met een lage dichtheid, waardoor ze veel gunstige eigenschappen hebben, zoals bestand tegen hoge temperaturen, vochtbestendigheid en flexibiliteit. Samen met flexibiliteit, komt het met fraudebestendige eigenschappen. Voorts leidt het tot de beste keuze voor verzending van zachte producten. Er is immers geen betere manier dan het afleveren van de pakketten zonder schade of krassen.

Voordelen verzend zakken van plastic

Het gebruik van verzend zakken voor webshops heeft een aantal noemenswaardige voordelen. Ze zijn eenvoudig op te slaan, nemen weinig ruimte in beslag in het magazijn en de verzendkosten zijn goedkoper. Als je een kleiner pakket hebt, past de verzendzak ook nog eens door de brievenbus. Dit zijn kostenbesparende voordelen. We lichten de voordelen van verzend zakken van plastic nader toe.

Goed alternatief voor kartonnen dozen

Niet alle producten hoeven in kartonnen dozen verzonden te worden, en ook niet elk product is daarvoor geschikt. Bijvoorbeeld kleding, handdoeken of vertrouwelijke papieren hebben een kartonnen doos niet nodig om onnodig gewicht toe te voegen. Ze kunnen gewoon worden verzonden in een plastic verzendzak.

Aan de andere kant hebben zachte voorwerpen zoals kleding hun eigen demping en hebben ze geen bescherming tegen stoten nodig. Voor al deze lichte voorwerpen zijn verzend zakken van plastic de beste vervanging voor dozen. Eventueel kan je voor lichte voorwerpen, zoals papieren, schriften ook nog kiezen voor kartonnen enveloppen. Dit is het geval als de inhoud niet mag kreuken.

Gemakkelijk in te pakken en te verzegelen

Plastic verzendzakken

Plastic verzend zakken zijn vergelijkbaar met verzendenveloppen, gesloten aan drie zijden en open aan één zijde. Daarom moet je, om ze te verpakken, het product erin doen en dichtplakken. Dat is sneller en veel efficiënter, in tegenstelling tot kartonnen dozen. Zoals eerder genoemd zijn de verzend zakken gemaakt van resistent polyethyleen, en dus vrij stevig en robuust.

Verzendenveloppen en -zakken volgen de ‘peel & seal’ methode, waardoor het heel gemakkelijk is om voorwerpen ermee te verpakken. En welke niet kan worden geopend zonder het pakket te beschadigen. In tegenstelling tot andere verpakkingsmaterialen heb je dus geen extra tape nodig.

Gemakkelijke opslag in magazijn

De goedkope verzendzakken hebben een verwaarloosbaar gewicht en passen in elke ruimte, daarom hebben ze meestal de voorkeur voor lichte en niet-delicate artikelen. Deze verzendzakken webshop zijn ongetwijfeld de beste optie als het gaat om magazijnopslag. Licht, ruimtebesparend en goedkoop in de verzending.

Verzendzakken kopen bij Easypack

Wil je goede en betaalbare verzendzakken kopen? Kijk dan in de online shop van Easypack. In de online winkel kan je plastic verzendzakken kopen in diverse maten. Van verzendzak plastic XS tot verzendzakken XXL, waar je meerdere kledingstukken in kunt verpakken. 

De verzendzakken van Easypack Verpakkingen zijn niet transparant, zodat de privacy van jouw klant gewaarborgd is. De krachtige plakstrip aan de bovenzijde sluiten de verzendzakken eenvoudig af. Na sluiting kan je de COEX webshopbag niet openen zonder deze te beschadigingen. 

Wil je meer weten over de het gebruik van verpakkingsmaterialen? Neem dan eens contact op met Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. Heb je niet alleen verzendzakken nodig, maar ook andere materialen? Dan kan je daarvoor terecht bij Easypack.

Van kartonnen verzenddozen, verzendkokers en brievenbus doosjes tot opvulmateriaal en gripzakjes. Als groothandel verpakkingsmateriaal hebben wij alle producten in huis die jij nodig hebt om je producten veilig te verpakken en te verzenden. 

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over Amerikaanse vouwdozen, Foodsaver zakken of verpakkingstape? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven, zoals Waarom zijn paklijst enveloppen onmisbaar voor webshops.

Waarvoor plastic verzendzakken gebruiken?