Wanneer een verzendkoker gebruiken?

Wat is een verzendkoker en waarvoor gebruik je het?

Een verzendkoker is een ideale verzenddoos voor webshops en bedrijven die geregeld grote documenten moeten verzenden. Denk hierbij aan posters, kaarten, kalenders, (bouw)tekeningen of langwerpige voorwerpen. Een goede verzendkoker beschermt deze documenten of producten gedurende het verzendingsproces.

verzendkoker

Door de papieren documenten op te rollen, zorg je ervoor dat het product zonder kreukels en in een uitstekende staat aankomt bij de ontvanger. Maar ook langwerpige producten kan je ongeschonden en veilig in een verzendkoker verpakken en verzenden. Wat is een verzendkoker precies, waarvoor en wanneer gebruik je verzendkokers?

Wat zijn verzendkokers?

Verzendkokers zijn kartonnen cilinders die meestal gebruikt worden voor het verzenden van papieren documenten en posters. Verzendkokers voorkomen dat papieren voorwerpen tijdens het vervoer gekreukt, geplet of gescheurd worden.

verzendkokers

Een grotere verzenddoos, zoals een Amerikaanse doos, kan ook werken, maar die kosten meestal meer. Ten eerste omdat je een grote doos nodig hebt voor de langwerpige voorwerpen en ten tweede kunnen je goederen beschadigen omdat ze in een te grote doos zitten. Je moet de kartonnen doos dan goed opvullen met verpakkingsmateriaal als schuimkussentjes of papieren opvulmateriaal.

Verzendkokers zijn ook zeer geschikt voor het verzenden van kleine, kwetsbare voorwerpen en bieden een zeer beperkte ruimte zodat deze kleine voorwerpen niet ‘rond stuiteren’ en kunnen breken. Voor extra bescherming kan je de producten ook nog inpakken met bubbelfolie.

Waar is een koker verpakking van gemaakt?

Een koker verpakking is doorgaans gemaakt van karton. Een kartonnen verzendkoker is stevig en gemaakt van dubbelgolf karton. Ideaal om veilig opgerolde documenten of lange voorwerpen mee te verzenden. Maar niet alle verzendkokers zijn van karton, hoewel karton vaak het hoofdbestanddeel is.

Andere soorten kokers zijn versterkt met andere materialen zoals noppenfolie of schuim voor extra bescherming. Bij Easypack Verpakkingen bieden we aangepaste stickervellen en verzendlabels aan, die je op je koker verpakking plakt. Je kunt zelfs etiketten gebruiken die je kan printen met een labelprinter of stickervellen voor een laserprinter.

Kartonnen koker soorten

Van alle verpakkingsmaterialen die tegenwoordig beschikbaar zijn, behoort de kartonnen koker tot één van de meest beschermende voor verzending van opgerolde tekeningen, posters en langwerpige voorwerpen. Zonder daarbij overdreven hoeveelheden verpakkingsmateriaal te gebruiken. Je kunt kiezen uit verschillende maten, vormen en stijlen.

Ronde kartonnen koker met deksel

Het type verzendkoker dat je waarschijnlijk al bent tegengekomen is de traditionele ronde kartonnen koker met deksel. De ronde koker is van karton, maar de uiteinden zijn afgesloten met plastic doppen die precies passen. Deze heb je overigens ook als plastic kokers met deksel, maar zijn minder milieuvriendelijk. Een kartonnen verzendkoker is bovendien ook zeer stevig.

Kartonnen koker zonder dop

Een kartonnen koker waarvan je de einduiteinden kan vouwen, maken de einddoppen overbodig. De uiteinden van deze kokers vouwen naar binnen om de koker af te sluiten en zijn een ideale methode voor het verzenden en bewaren van papieren documenten, kunstwerken en posters.

Driehoekskoker

Een driehoekskoker heeft de vorm van een driehoekig prisma. Deze verzendkoker wordt plat geleverd, waardoor deze ruimte bespaard in het opslagmagazijn. Zodra je er eentje nodig hebt, kan je deze eenvoudig vouwen tot een verzenddoos. Makkelijk te sluiten middels de zelfklevende strip, waardoor extra tape overbodig is. Bovendien ook gemakkelijk te openen middels de tearstrip.

Verzendkoker vierkant

verzendkoker vierkant

De verzendkoker vierkant heeft de vorm van een rechthoekig prisma. Ze openen aan beide uiteinden en hebben vergrendellipjes om ze dicht te houden. Dit type verzendkoker maakt het gemakkelijk om het pakket op een vlakke ondergrond te laten rusten zonder dat deze gaat rollen. Bovendien is een vierkante verzendkoker ook eenvoudig te stapelen, waardoor ze minder ruimte bij de opslag innemen.

Bovendien rekenen vervoersbedrijven zoals PostNL een ronde kokertoeslag, omdat het verwerken van deze pakketten minder makkelijk gaat. Om deze toeslag, en dus extra kosten te voorkomen, is een verzendkoker vierkant dus een voordelige keuze. Goedkope vierkante verzendkokers kopen? Dit doe je natuurlijk bij Easypack Verpakkingen.

Alles wat je moet weten over kartonnen verzendkoker kopen

Verzendkoker kopen? Dit kan eenvoudig online bij de groothandel verpakkingsmateriaal Easypack. Kartonnen verzendkokers zijn ideaal voor het verzenden van kostbare papieren, posters, tekeningen en langwerpige voorwerpen, wat je tijdens het versturen, transport of opslaan wilt beschermen tegen kreuken, beschadigingen, stof en vocht.

verzendkokers

Meer weten over de verzendkokers, zoals de afmetingen of waarom dit verpakkingsmateriaal zo goed is? Neem dan contact op met Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. Bij Easypack Verpakking kan je alle soorten verzenddozen bestellen in de online winkel. Van goedkope verzenddozen en postdozen tot Amerikaanse vouwdoos en brievenbusdoosje. En de verzendkoker vierkant.

Tevens kan je bij ons terecht voor labels etiketten, opvulmateriaal en bubbelfolie en gripzakjes. Eigenlijk
alles wat een webshop nodig heeft om de producten veilig te verpakken en te verzenden.

Verzenddoos kopen bij Easypack

Bij Easypack kunnen we je helpen uit te zoeken wat voor soort verzenddoos je precies nodig hebt. Als het gaat om het verzenden van papieren voorwerpen zijn verzendkokers een ideale keuze, maar de meeste mensen realiseren zich niet welke verscheidenheid aan verzendkokers er beschikbaar is.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Lees bijvoorbeeld meer over de voordelen van het gebruik van gripzakjes.

Wanneer een verzendkoker gebruiken?