Winst verhogen met duurzame verpakkingsmaterialen

Hoe duurzame verpakkingsmaterialen de winst verhogen

Hoe duurzame verpakkingsmaterialen de winst van je webshop kan verhogen. De meeste bedrijven streven ernaar milieuvriendelijker te zijn, om vervolgens tegemoet te komen aan de toenemende vraag. Je kunt namelijk je verkoopcijfers verhogen door duurzame verpakkingsmaterialen te gebruiken.

Als webshop is het vrijwel noodzaak om duurzame verpakkingsmaterialen te gebruiken, wil je concurreren binnen je markt. Consumenten stellen namelijk steeds hogere eisen voor duurzame acties van bedrijven naarmate we dieper de 21e eeuw ingaan. Het publiek leert de gezondheid van onze planeet prioriteit te geven door hun koopkracht te gebruiken.

Veel consumenten steunen alleen nog bedrijven die zich inspannen om hun CO2 voetafdruk te verminderen met hernieuwbare energie en milieuvriendelijke producten. Met een overvloed aan concurrentie zullen klanten ergens anders heen gaan als ze zien dat de visie van jouw merk niet overeenkomt met hun eigen ecologische waarden.

Duurzame verpakkingsmaterialen kunnen worden verwerkt in elke vorm van verpakking, van de eenvoudigste kartonnen verzenddozen tot volledig op maat bedrukte vouwdozen.

duurzame verpakkingsmaterialen

Wat is een duurzame verpakking?

Duurzame verpakking heeft gedurende de hele levenscyclus minder impact op het milieu dan traditionele materialen. Dit begint bij de bron van het materiaal, maar wordt ook in aanmerking genomen tijdens het hele productieproces en tot aan de manier waarop het wordt weggegooid. We zien dat consumenten zich steeds meer richten op bedrijven waar ze ethisch achter staan. Duurzame verpakkingsmaterialen worden zo een fundamenteel onderdeel van de identiteit van elk merk.

Waarom is een duurzame verpakking zo belangrijk? Het invoeren van milieuvriendelijke bedrijfsprocessen helpt je merk te versterken en vertrouwen op te bouwen met je klanten. Door aan te sluiten bij de waarden van je klanten, wordt je merk betrouwbaarder, groeit de loyaliteit en leidt het uiteindelijk tot meer verkoop.

Het toeval wil dat een duurzame verpakking uiteindelijk minder kost. Duurzame verpakkingsmaterialen gebruiken minder materiaal en zijn ongelooflijk kosteneffectief geworden, naarmate de markt voor duurzame verpakkingsoplossingen blijft groeien.

Wat drijft deze groei van duurzame verpakkingen?

Diverse studies tonen aan dat steeds meer consumenten bereid zijn extra te betalen voor producten en diensten van bedrijven die zich inzetten voor positieve sociale en milieueffecten. De stijging in ecologische waarden zal blijven groeien zolang het publiek actief zoekt naar duurzaamheidsinspanningen van grote bedrijven om de klimaatverandering te helpen bestrijden.

Consumenten vertrouwen webshops die milieudoelen steunen

kartonnen enveloppen

Wanner webshops duurzaamheid initiatieven nemen, bouwen ze automatisch vertrouwen op bij de consumenten. Maar liefst 92% van de klanten vertrouwt een bedrijf dat milieuzaken steunt meer dan een bedrijf dat dat niet doet. Er is duidelijk een universele waardering en steun voor de huidige duurzaamheidsbeweging.

Milieuvriendelijke bedrijven worden opgezocht, omdat ze echt moeite doen om het juiste te doen. Het is een authentieke vorm van transparantie die voor zichzelf spreekt. Het toepassen van proactieve duurzaamheidsoplossingen is objectief gunstig voor onze gemeenschap. Er zijn geen gimmicks bij betrokken. Consumenten zoeken bewust naar milieuvriendelijke producten omdat die aansluiten bij hun kernwaarden.

Verminder de hoeveelheid gebruikt verpakkingsmateriaal

De eerste stap naar meer duurzame verpakkingsoplossingen is het verminderen van de hoeveelheid gebruikte materialen. Dit pakt het probleem bij de bron aan. Herinner jij je de RHR (reduceren, hergebruiken, recyclen)? Het is een oud principe dat gemakkelijk te begrijpen is. Als je reduceert wat je verbruikt, heb je later minder afval te verwerken. Dit vermindert niet alleen onmiddellijk je verpakkingskosten, maar het vermindert ook de gebruikte energie en de bijproducten die ontstaan als gevolg van het recycling proces. Vermijd onnodige plastic verpakkingen en houd het bij eenvoudige en lichtgewicht kartonnen dozen. Gebruik plastic verpakkingen die gemaakt zijn van bio plastic.

Stap over op duurzame verpakkingsmaterialen

kartonnen dozen

Je webshop kan een grote impact hebben door milieuvriendelijke alternatieven voor plastic en niet-recycleerbare verpakkingsmaterialen te gebruiken. Daarmee vergroot je jouw groene voetafdruk. Als verantwoordelijke consument help je de vraag naar duurzame verpakkingsmaterialen te vergroten en de prijzen ervan te verlagen. De vraag naar niet-duurzaam materiaal neemt door webshops af. Gezamenlijk zal het effect nog groter zijn naarmate er minder geld wordt geïnvesteerd in wegwerpverpakkingen, die giftige stoffen in het milieu achterlaten, zowel tijdens de productie als tijdens het afvalproces.

Vermijd het mengen van recyclebare en niet-recyclebare materialen

Het recyclingproces is sterk georganiseerd en ongelooflijk complex. De realiteit is dat slechts een percentage van wat we opsturen voor verwerking werkelijk kan worden gerecycled en omgezet in een ander bruikbaar materiaal. Vaak wordt verpakkingsmateriaal weggegooid omdat de verpakking eigenlijk een mix is van recyclebare en niet-recyclebare materialen die moeilijk te scheiden zijn of te veel tijd kosten om te sorteren.

Deze omstandigheden doen de milieuvriendelijke inspanningen van bedrijven teniet, ondanks hun goede bedoelingen. Het is belangrijk de tijd te nemen om te controleren of verpakkingsmaterialen volledig recyclebaar zijn, zodat ze als zodanig kunnen worden behandeld in plaats van als afvalproducten te worden weggegooid.

Overweeg het gebruik van gerecyclede verpakkingsmaterialen

Gerecyclede verpakkingsmaterialen hebben het recyclingproces al doorlopen en zijn nu klaar voor hergebruik. Het gebruik van gerecyclede materialen is uiterst gunstig voor het milieu. Ze verminderen uiteindelijk de hoeveelheid nieuw materiaal die je bedrijf in omloop brengt. De meest duurzame verpakkingsmaterialen zijn in gerecyclede vorm te vinden.

Verpakkingspinda’s bijvoorbeeld hebben een kleurcode op basis van het percentage gerecycled materiaal in hun samenstelling. Veel innovatieve drukkerijen drukken marketingmateriaal en andere bijlagen ook op gerecycled papier. Zelfs aangepaste productverpakkingen kunnen worden gemaakt van gerecyclede pulp voor golfkarton en verzenddozen. De meeste golfkartonnen dozen worden tegenwoordig gemaakt van gerecycled karton, welke Easypack Verpakkingen dan ook aanbiedt in de online winkel.

Neem de volgende stap: milieuvriendelijke verpakking

Vanwege de strenge eisen die consumenten stellen, is milieuvriendelijke verpakking essentieel voor het werven van klanten en het versterken van je merk. Door het materiaalgebruik in je verpakkingsproces te verminderen. En te kiezen voor duurzame verpakkingsalternatieven kun je inspelen op de vraag van je markt en meer inkomsten genereren als gevolg van merktrouw.

Met een milieuvriendelijke verpakkingen kan je als bedrijf de verkoopcijfers verhogen. Easypack verkoopt duurzame verpakkingen welke gefabriceerd zijn met gerecycled materiaal, zoals onze Amerikaanse vouwdozen. Door zaken te doen met groothandel verpakkingsmateriaal Easypack, weet je dat je bij een leverancier zit die waarde hecht aan groen en duurzaam ondernemen.

Duurzaam verpakkingsmateriaal kopen

Amerikaanse vouwdozen duurzame verpakkingsmaterialen

Duurzaam verpakkingsmateriaal kopen doe je eenvoudig online bij Easypack Verpakkingen. Dankzij ons ruime aanbod in duurzaam verpakkingsmateriaal kan je de producten eenvoudig en professioneel verzenden naar jouw klanten. Bij Easypack vind je verschillende verzenddozen en verpakkingsmateriaal zoals de luchtkussen enveloppen, brievenbusdoos, verzendkoker, verzendzakken, bubbelfolie, tape dispenser, bubbelenvelop en een postdoos. 

Met al deze type dozen en verzendmateriaal kan je goederen veilig verzenden. Bekijk ons complete assortiment verzenddozen en enveloppen. Verzenddoos en verpakkingsmateriaal webshop kopen doe je bij het vertrouwde adres van de groothandel verpakkingsmateriaal Easypack. 

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Krijg bijvoorbeeld antwoord op de vraag waarom is Amerikaanse vouwdoos populair

Winst verhogen met duurzame verpakkingsmaterialen